12 Nisan 2011 Salı

i'm back in town!

bir haftası keçi gribi, iki haftası da gözde damar çatlaması olmak üzere usandırıcı hastalıklar süresince diyete ara verdim. şu anda tekrar dönüş yaptım. en baştan başlamış gibi ama bu sefer 3 gün atak dönemi uyguladım, şimdi seyir'in 2. günündeyim.

herkes rakamları merak ediyor, hemen açıklayayım. dukan diyetine 74.8 kilo ile başladım. 5 gün atak döneminden sonra 6 hafta civarı seyir döneminde devam ettim. ara vermeden önce 68.4 kilodaydım. yani 7 hafta gibi bir sürede 6.4 kilo verdim. ancak gerçekten çok sıkı gittim öncelikle bunu belirtmem lazım. çünkü bu tip sorular alıyorum, yemeğe gittim, öğleden sonra çok acıktım, canım tatlı istedi vırttı zırttı bozmayın arkadaşlar diyeti. tek bir bisküvi bile balonu patlatan toplu iğne etkisi yapıyor. 3-4 gün gram veremiyorsunuz hatta alıyorsunuz. ne kadar sıkı tutarsanız bu işkence o kadar çabuk biter :)

3 haftalık aradan sonra tartı 70.1 i gösteriyordu. buradan da şunu çıkardım ki güçlendirme dönemi olmadan bu kilolar kesinlikle geri alınır. güçlendirme dönemini de harfiyen uygulamak şart. 

3 gün atak döneminden sonra şu anda 68.8 kilodayım. seyir dönemine geçtim ancak oldukça zorlanıyorum. keşke bu zorunlu ara olmasaydı. bu arada hedefim 58 kilo, yani önümde 10.8 kilo gibi bir dağ var. 10-12 hafta gibi bir sürede hallolur umuyorum ki.

yulaf kepekli krep tarifini şu şekilde değiştirdim, daha yenilebilir oldu, yulaf kepeğinin içinden çıkan öğütülmemiş saman gibi parçalar için de ikea'dan oldukça pratik bir un eleği aldık. önce yulaf kepeğini onunla eleyip sonra krep yapıyoruz. 
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı süt
-1 yemek kaşığı beyaz peynirin altındaki su ( oldukça yoğun protein içeriyormuş ama yoksa bunun yerine de süt koyabilirsiniz.)
-1,5 kaşık yulaf kepeği.
 hepsini karıştırıp teflon tavada iyice pişiriyoruz.

kullandığım diğer tarifleri de zaman buldukça yazacağım. 
hepimize kolay gelsin!

6 yorum:

  1. Selam,

    Peynir altı suyundan bahsediyorsunuz sanırım. Ancak marketten aldığımız peynirlerdeki su sadece salamura suyu, yani tuz ve sudan oluşuyor içinde protein yok. Peynir üretimi sırasında çıkan peynir altı suyunda bol miktarda protein var fakat bunu bulup satın almak mümkün değil :)
    Yoğurt suyunda var protein :)
    Belirtmek istedim. Bende uyguluyorum bu diyeti. 5 günlük atak + 2 gün seyir evresinden sonra 5 kilo verdim. Herkese kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş kitabı bende almıştım ama güzel bir özet çıkarmışsınız tebrikler bende en kısa sürede başlamayı düşünüorum takip edeceğim sizi ... yeşim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    ben de diyetin atak evresini bugun tamamladim, sabah kahvaltida yiyecegim domates ve salatalik icin oldukca heyecanliyim :) bu arada 3 kilo verdim, hedefimse toplamda 10 kilo vermek. oyle saniyorum ki diyetin en zor yani benim icin koskoca bir yaz hic icki icmemek olucak, odul yemegindeki 1 kadeh saraba en az iki ay var :( yazdiklarinin oldukca faydali oldugunu dusunuyorum, paylasimlarin icin tesekkurler. Benim de problemim yulaf kepegi ile, camp34 diye bir internet sitesinden siparis ettim ancak senin de bahsettigin gibi ici saman dolu, yemek mumkun degil, daha once yapilan yorumlarda gitti gidiyordaki bir satistan bahsedilmis, ona baktim simdi fiyat oldukca uygun, denemeye deger diye dusunuyorum. Bu zorlu yolda hepimize basarilar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. 7 haftada 6,8 kg için dukan diyeti yapmaya ne gerek var
    zaten hafta 1 kg dan az vermişsiniz
    bence kendinizi zorlamayın
    sabah 30 dak koşu yapın aynı sonuca ulaşın

    YanıtlaSil
  5. hemen bunun hakkında bir yazı yazıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. 5 günlük atak diyeti ve ardından ve 24 günlük seyir evresinden sonra 5 kg vermiş bulunuyorum, belki daha fazla kilo verebilirdim ama 30dk lık yürüyüyüşü her zaman yapmadım, aralıklı olarak yürüme bandında yürümeye çalıştım. Bundan sonraki sürede sporu aksatmamaya çalışacağım. Bence 30dk lık yürüyüş kilo vermeyi gerçekten kolaylaştırıyor, bunu ertesi gün tartıya çoktığımda hep gördüm.

    YanıtlaSil